Πώς να απαλλαγείτε από τις ψείρες!

Το παιδί σας ακόμα δεν πήγε στο σχολείο κι όμως οι ενοχλητικοί επισκέπτες έκαναν την εμφάνιση τους στο κεφαλάκι του. Φυσικά και υπάρχουν αρκετά σαμπουάν στο φαρμακείο που υπόσχονται να εξολοθρέψουν τις ψείρες αλλά είσαστε σίγουρη για τα συστατικά που περιέχουν; Μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες!

Πριν κοιμηθεί το παιδί σας βάλτε σε όλο το κεφαλάκι του αρκετή ποσότητα μαγιονέζα και φορέστε του ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου. Μετά από τουλάχιστον 8 ώρες χρησιμοποιήστε το ειδικό χτενάκι για να απομακρύνετε ψείρες και κόνιδες και στη συνέχεια λούστε το παιδί ως συνήθως. Αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με εξίσου εκπληκτικά αποτελέσματα ελαιόλαδο, βαζελίνη ή baby oil.

Επίσης, μια ακόμα αποτελεσματική θεραπεία είναι τα αιθέρια έλαια. Αναμείξτε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea-tree, 10 σταγόνες δενδρολίβανο, 15 σταγόνες λεμόνι ή θυμάρι και 15 αιθέριο έλαιο λεβάντας μαζί με 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Τρίψτε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά, καλύψτε το κεφάλι με ένα πλαστικό σκουφάκι και μετά από περίπου μια ώρα, λούστε το παιδί και ξεβγάλτε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου