Έχετε πονοκέφαλο; Το ιδανικό ρόφημα για σας

Διώξτε τους πονοκεφάλους με ένα ρόφημα θαύμα
Πονοκέφαλοι, ημικρανίες...
Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι παλεύουν καθημερινά με αυτά. Θέλετε οι έντονοι ρυθμοί που κινούμαστε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το άγχος, η κούραση...
Η φράση το κεφάλι μου πάει να σπάσει, ακούγεται πολύ συχνά πια. 
Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να ηρεμήσετε και να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο;
Φτιάξτε ένα φυτικό ρόφημα απλά και γρήγορα μόνοι σας στο σπίτι και θα πείτε αντίο στους ενοχλητικούς πόνους.

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • Παίρνετε 1 κουταλάκι του γλυκού  φρεσκοκομμένο τζίντζερ και το βράζετε σε σιγανή φωτιά, σε κατσαρόλα που περιέχει 250ml νερό, για περίπου 5 λεπτά.
  • Αφού, περάσουν τα 5 λεπτά, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 1 κ.γ ξερό χαμομήλι, καθώς και 1κ.γ ξερά άνθη τίλιου. Δεν τα επανατοποθετείτε στη φωτιά και τα αφήνετε ως έχουν να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Τέλος, ανακατεύετε το μείγμα και το σουρώνετε.
  • Τοποθετήστε το κατευθείαν σε ένα ποτήρι και πιείτε το ζεστό. Αν σας φαίνεται πικρό προσθέστε μέλι.

Άλλα βότανα που βοηθούν στις Ημικρανίες και τους πονοκεφάλους και μπορούν να προστεθούν στο μείγμα ή και να καταναλωθούν σκέτα:
Πατήστε επάνω στο όνομα του κάθε βοτάνου για να δείτε τις ιδιότητές του.


Φτιάξτε μόνοι σας: Ταλκ για τα μωρά

Μερικές φορές κάθομαι και αναρωτιέμαι γιατί να έχουμε κάνει τη ζωή μας τόσο δύσκολη. Για το καθετί πλέον υπάρχει και ένα εξειδικευμένο εμπορικό προϊόν, που οφείλουμε να χρησιμοποιούμε, γιατί αν δε το κάνουμε τότε δε κάνουμε το καλύτερο για εμάς και την οικογένεια μας. Στη πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι οτί ποτέ κανένας δε μας υπέδειξε μια φυσική εναλλακτική. Μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σας έχετε υλικά με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε άπειρα προϊόντα καθημερινής χρήσης, εύκολα, γρήγορα και με απείρως μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτά των ραφιών του supermarket. Ένα από αυτά είναι η παιδική πούδρα.
Αποφύγετε το talc του εμπορίου με κάθε κόστος, γιατί αποτελείται από ουσίες συγγενικές με τον ασβέστη, ο οποίος προκαλεί ερεθισμούς και συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων τύπων καρκίνου.
Θα χρεαστείτε:

Το κάρυ και οι αντικαρκινικές του ιδιότητες

Σκόνη κάρυ από το MotherNature.gr
Εξολοθρεύει τους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου
Ένα χημικό συστατικό του κάρυ πρόκειται να δοκιμαστεί για την ικανότητά του να εξολοθρεύει τους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου σε ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η κουρκουμίνη η οποία εμπεριέχεται στο μπαχαρικό κουρκούμη (κοινώς κάρυ) έχει  ήδη σχετιστεί με αρκετά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.
Μελέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε εργαστηριακό περιβάλλον ενώ είναι ωφέλιμη στη θεραπεία των πασχόντων από εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια.

Πρωινό ρόφημα που θωρακίζει την καρδιά!!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ερευνών Αντιοξειδωτικών του Αμερικανικού Yπουργείου Γεωργίας η ταυτόχρονη λήψη χυμού πορτοκαλιών και μη επεξεργασμένης βρώμης προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και δυσλειτουργίες.
Όσον αφορά την ποσότητα μη επεξεργασμένης βρώμης που απαιτείται, αυτή είναι της τάξης ενός μπολ και σε στατιστικό επίπεδο βοηθάει στην πρόληψη από καρδιακά εμφράγματα δύο φορές περισσότερο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πρωινό.

Άρα… θα χρειαστείτε 3 – 4 ζουμερά πορτοκάλια και ένα μικρό μπολ βρώμης. Μπορείτε να τα βάλετε στο μπλέντερ για να γίνει ρόφημα ή μπορείτε να τα φάτε απλώς μαζί.

Επίσης, εάν έχετε ανάγκη από σίδηρο, τότε προσθέστε και σπανάκι και θα έχετε έναν γευστικότατο – υγιεινό χυμό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

ΤΟ ΣΙΝΑΠΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το σινάπι (επιστημονική ονομασία Sinapis) είναι ένα χαριτωμένο φυτό, που το βρίσκουμε σχεδόν παντού.Είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, μονοετές, ποώδες φυτό που ανήκει στην τάξη των Καππαρωδών και στην οικογένεια των Σταυρανθών/Κραμβοειδών(Cruciferae/Brassicaceae) με 10 είδη της Ασίας της Ευρώπης και της βορείου Αμερικής .
Περιγραφή Έχει ζωηρά κίτρινα άνθη, που σχηματίζουν ταξιανθίες, και τα φύλλα είναι μετρίου μεγέθους που εναλλάσσονται. Τα περισσότερα είδη είναι ζιζάνια των αγρών, όπως το Sinapis avensis (Σινάπι το αρουραίο) κοινώς λαμψάνα – η λαμψάνη του Διοσκουρίδη- ενοχλητικό ζιζάνιο και επιζήμιο, γιατί αναπτύσσεται γρηγορότερα από τα καλλιεργούμενα φυτά και γενικώς τα πνίγει. Το φυτό αυτό φτάνει τα 60 εκατοστά ύψος και έχει σκληρά αγκάθια, και περιέχει μόλις το ένα τρίτο της δραστικής ουσίας του λευκού σιναπιού. Οι καρποί του είναι μακριοί και έχουν 10 –12 σπόρια.

Αντιοξειδωτικό κρύο ή ζεστό ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι!

Ο χυμός του ροδιού είναι ένα απο τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο. Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού περιέχει τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ από ό,τι άλλα γνωστά αντιοξειδωτικά ροφήματα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και κάλιο. Το πράσινο τσάι και το ρόδι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη καταπολέμηση των ασθενειών, στην πρόληψη του καρκίνου και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Το ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι βοηθάει στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους. Το ρόφημα μπορείτε να το πίνετε συνοδευτικά σε κάθε δίαιτα που ακολουθείτε.

Ταραξάκο: ένα βότανο υπερτροφή! Αγαπήστε το με την καρδιά σας!!

το ταραξάκο, είναι το γνωστό ραδίκι του βουνού. Λέγεται αλλιώς αγριοράδικο ή “πικραλίδα”. Η καταγωγή της λέξεης είναι ελληνική και σημαίνει, αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Ας δούμε όμως με κάθε λεπτομέρεια τι κάνει αυτό το ταπεινό «χορταράκι».
  • Το τελειότερο  διουρητικό! Κι αυτό γιατί, περιέχει το μέταλλο Κάλιο. Ως γνωστόν, τα άλλα διουρητικά, απoβάλλουν το Κάλιο από τον οργανισμό στερώντας  από το σώμα μας  το πολύτιμο αυτό μέταλλο. Το ταραξάκο όχι μόνο δε στερεί Κάλιο από τον οργανισμό, αλλά δίνει κι επιπλέον  καθώς το ταραξάκο, θεωρείτε μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές Καλίου, το οποίο μάλιστα και συντηρείτε σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  • μειώνει το ουρικό οξύ….
  • Καταπολεμά  τη κατακράτηση υγρών στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
  • Καταπολεμά την υπέρταση
  • Καταπολεμά το σκορβούτο
  • Τονώνει ευχάριστα τον οργανισμό
  • Καταπολεμά τις φλεγμονές ειδικά για παθήσεις του στήθους….

Συνταγές φυσικής ομορφιάς με κουρκούμη (κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ή turmeric)

Προβλήματα του δέρματος, μπορούν να αντιμετωπιστούν με Κουρκούμη (Turmeric) ή κουρκουμά. Εκτός από την γνωστή χρήση του στη μαγειρική, το παραδοσιακό αυτό μπαχαρικό, επίσης χρησιμοποιείται συχνά και για  θεραπεία ομορφιάς του δέρματος. Η ρίζα αυτή είναι πλούσια σε ενώσεις που λέγονται curcuminoid και είναι αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να εξαφανίσει το πρόβλημα της πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Και όχι μόνο αυτά, η κουρκούμη έχει και άλλα οφέλη για την ομορφιά.

Ποια είναι τα οφέλη;
1.Εξαφανιζει την πιτυρίδα. Τα προβλήματα της Πιτυρίδας και του ξηρού δέρματος της κεφαλής μπορούν να ξεπεραστούν με κουρκούμη.
Συνταγή.
Ανακατέψτε τον κουρκουμά με το καυτό λάδι, και μόλις κρυώσει, εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής που έχει υγρανθεί πρώτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν (μαλακού τύπου).

2.Θεραπεύει την ακμή
Το turmeric μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει το πρόβλημα της ακμής. Με την

Αδυνάτισε πίνοντας… τσάι

Σε δύσκολους καιρούς δεν είναι ώρες να ξοδεύουμε αλόγιστα χρήματα για αδυνατιστικά προϊόντα που τις περισσότερες φορές είναι επιβλαβή και επιπλέον δε βοηθούν καθόλου. Έψαξα λοιπόν στα σκονισμένα κιτάπια μου και βρήκα μια παλιά καταπληκτική συνταγή για τσάι αδυνατίσματος που κάμει κυριολεκτικά θαύματα εκ των έσω. Όλα της τα συστατικά φυσικά κι ακίνδυνα. Ενδείκνυται για καθημερινή χρήση και μόνον όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα στα συστατικά της πχ αλλεργία στο τζίντζερ δεν την κάμουν.


Χειροποίητο ελιξήριο για τον ύπνο

Όλοι μας, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, έχουμε βιώσει το φαινόμενο που λέγεται αϋπνία. Οι κύριοι λόγοι είναι το stress, το άγχος, μερικοί ψυχολογικοί παράγοντες, οι μεταβατικές περίοδοι κτλ. Η βραχείας διάρκειας αϋπνία διαρκεί μέχρι ένα μήνα.
Υπάρχει και η χρόνια διαταραχή ύπνου που ταλαιπωρεί για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα το άτομο και το αναγκάζει συχνά να καταφύγει σε φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Βότανα που βοηθούν
Από τα παλαιά ακόμα χρόνια υπήρχαν γιατροσόφια που προήγαγαν τον ύπνο. Άλλωστε μη ξεχνάτε πως τα προβλήματα και το άγχος δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο του σύγχρονου ανθρώπου. Και οι παλιοί είχαν τα ζόρια τους.