Τα σταφύλια στην μάχη κατά του καρκίνου

Θανάσιμος εχθρός των καρκινικών κυττάρων που προσβάλλουν το πάγκρεας αποδεικνύεται η φυσική αντιοξειδωτική πολυφαινόλη ρεσβερατρόλη, η οποία εντοπίζεται στον φλοιό των σταφυλιών και στο κόκκινο κρασί!

Η ρεσβερατρόλη, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ, βοηθάει στην καταστροφή των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων φθάνοντας στην ενεργειακή πηγή τους και διαταράσσοντας τη λειτουργία τους. Από τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Advances in Experimental Medicine and Biology» προκύπτει ότι όταν τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα δέχονται διπλή επίθεση, από το φυσικό αντιοξειδωτικό και ταυτόχρονες ακτινοβολίες, πεθαίνουν ταχύτερα. Αυτός ο τύπος θανάτου των καρκινικών κυττάρων λέγεται απόπτωση και πρόκειται για ένα ενδογενές πρόγραμμα κυτταρικής αυτοκτονίας.

Έρευνα: Χημική ουσία που βρίσκεται στη σοκολάτα, το τσάι και τα σταφύλια βελτιώνει τη μνήμη.

Σύμφωνα με έρευνα, χημική ουσία η οποία περιέχεται στη σοκολάτα, το τσάι και τα σταφύλια βελτιώνει ενδεχομένως τη μνήμη των ποντικών. Η έρευνα του Ινστιτούτου Σαλκ θα οδηγήσει πιθανώς στη διεξαγωγή περαιτέρω δοκιμών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η επικατεχίνη είναι αποτελεσματική και στους ανθρώπους. 

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην "Επιθεώρηση της Νευροεπιστήμης" (http://www.jneurosci.org/), υποδεικνύει ότι η ουσία αυτή βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, κυρίως σε συνδυασμό με επιπλέον φυσική άσκηση. 

Το μαύρο τσάι προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2


Σε μια νέα μελέτη αναλύθηκαν στοιχεία σε 50 χώρες για την κατανάλωση σε μαύρο τσάι και την επίπτωση που μπορεί  να έχει σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2. Η Ιρλανδία είναι η πρωταθλήτρια στο τσάι, με κατά κεφαλήν κατανάλωση να φτάνει τα 2 κιλά ετησίως. Στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι η Βρετανία και η Τουρκία, ενώ την χαμηλότερη κατανάλωση στο τσάι έχουν η Νότια Κορέα, η Βραζιλία και η Κίνα.
Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «BMJ Open», όταν χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να υπολογίσουν την επίπτωση που μπορεί να έχει το μαύρο τσάι

Μπαχαρικό που ... καταπολεμά το άγχος

Γνωρίζετε ποιό μπαχαρικό καταπολεμά το άγχος; Είναι αρωματικό και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Το γνωρίζετε σίγουρα ίσως όμως δεν σας έχει περάσει ποτέ…από το μυαλό ότι καταπολεμά το άγχος. Ο λόγος για τον κόλιανδρο που εκτός από ένα πολύ αρωματικό μπαχαρικό διαθέτει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Διαβάστε που κάνει καλό και σε ποια μορφή να τον προτιμήσετε:

Αντιμετωπίστε την αρθρίτιδα φυσικά

Είναι γνωστό ότι σημαντικό ποσοστό ενηλίκων πάσχει από κάποια αρθριτική πάθηση, η οποία μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων ενώ δεν υπάρχει καμία αποδεκτή συμβατική θεραπεία ή κάποια αποτελεσματική αγωγή που μπορεί να χορηγηθεί. Ευτυχώς όμως υπάρχουν φυσικά σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ή ακόμη και στην απαλλαγή από τα συμπτωμάτα.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες αρθρίτιδας: η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα. Αυτό δεν σημαίνει πάρα πολλά όταν κάποιος πονάει, ωστόσο διαφοροποιεί τους τρόπους αντιμετώπισης.
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι αυτοάνοση ασθένεια. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπερδεύεται και αρχίζει να επιτίθεται στα κύτταρα του σώματος αντί σε ιούς, μικρόβια, κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον σχηματισμό φλεγμονής και την επιδείνωση της κατάστασης των αρθρώσεων και των ιστών που δέχονται την επίθεση. Η βλάβη εξαπλώνεται καθώς οι χόνδροι και τα οστά σταδιακά καταστρέφονται.

Δέκα βότανα κατά του άσθματος

Συνταγές από τη φύση, δοκιμασμένες στη διάρκεια του χρόνου, προτείνουν οι βοτανολόγοι και η λαϊκή ιατρική για την καταπολέμηση του άσθματος.
Δεκάδες είναι τα βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για το αναπνευστικό σύστημα. Το άρθρο που βρήκαμε στο «Εθνος - Υγεία», παρουσιάζει δέκα από τα σημαντικότερα τα οποία μπορεί να βρει οποιοσδήποτε εύκολα στη φύση.

Καρότο
Περίφημο φάρμακο της λαϊκής ιατρικής κατά του άσθματος θεωρείται το αφέψημα των κίτρινων καρότων, το οποίο χρησιμοποιείται και κατά του ίκτερου. Το αφέψημα της ρίζας των καρότων συστήνεται από τους βοτανολόγους κατά του βήχα των παιδιών και όσων πάσχουν από φυματίωση. Το καρότο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και άλλα ανόργανα στοιχεία, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνες C, Β1, Β2 και προβιταμίνη Α.

Έρευνα Yonsei University: Το Τζίνσενγκ Βελτιώνει Τις «Επιδόσεις» Των Ανδρών


Ένα βότανο που αιώνες τώρα χρησιμοποιείται από τους Κινέζους ως αφροδισιακό, μπορεί όντως να τονώσει την ερωτική ζωή των ανδρών, ισχυρίζονται νοτιοκορεάτες ερευνητές.
Όπως διαπίστωσαν, οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι παίρνοντας δισκία τζίνσενγκ επί λίγες εβδομάδες.
Αν και ανάλογα ευρήματα είχαν και μερικές προγενέστερες μελέτες, οι περισσότερες είχαν πραγματοποιηθεί σε πειραματόζωα (ποντίκια).
Η παρούσα μελέτη διεξήχθη σε περισσότερους από 100 άνδρες, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί
με στυτική δυσλειτουργία.
Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες εκδηλώνει στυτική δυσλειτουργία κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή του, με τον αριθμό των πασχόντων να είναι πολλαπλάσιος στις ηλικίες
άνω των 50 ετών.
Μολονότι υπάρχουν φάρμακα που έχουν φέρει επανάσταση στην αντιμετώπισή της – τα γνωστά σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη και βαρδεναφίλη – την τελευταία δεκαετία, το περίπου 30% των ανδρών που τα παίρνουν δεν βλέπουν βελτίωση.
Γι’ αυτούς τους άνδρες, οι μοναδικές έως τώρα εναλλακτικές λύσεις είναι η έγχυση φαρμάκων απευθείας στο πέος ή η χρήση μεθόδων, όπως οι αντλίες, που αυξάνουν τη ροή αίματος στο πέος.

Τροφές για ... καλό ύπνο.


Ο ύπνος έχει στόχο την ξεκούραση του σώματος και του πνεύματος, επίσης την αποκατάσταση των φθορών στα κύτταρα που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο οργανισμός αποτελείται από κύτταρα όπου η αποκατάσταση των φθορών τους επιτυγχάνεται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου. Για παράδειγμα αν ένα βράδυ δεν κοιμηθούμε, η αναπλήρωση μεταφέρεται για την επόμενη νύχτα.

Ο καθένας έχει προσωπικό ρυθμό στον ύπνο, όμως διάφορες αιτίες, ψυχολογικές και ορμονικές, περιβαλλοντικές μπορούν να παρενοχλήσουν την ισορροπία του. Όλοι ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καθημερινή μας διατροφή στον ύπνο, καθώς ο μεταβολισμός των τροφών (δηλ.η ποσότητα και η ποιότητα των βιταμινών, πρωτεϊνών και των ιχνοστοιχείων που απορροφούνται από τον οργανισμό) είναι στενά συνδεδεμένος με την χαλάρωση των μυών, τη σεροτονίνη και