Χρυσό μέλι: Συνταγή για το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό

Φτιάξτε αυτό το μείγμα χρυσού μελιού που αποτελεί το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό
Πολλοί έχουν ήδη δοκιμάσει την κουρκούμη. Άλλοι την έχουν χρησιμοποιήσει ως καρύκευμα, άλλοι για να παρασκευάσουν το «χρυσό γάλα» (διαβάστε εδώ τη συνταγή) και μερικοί έχουν απλώς δει τα σακουλάκια με την κίτρινη σκόνη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα υγιεινής διατροφής και αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η κουρκούμη όταν συνδυάζεται με μέλι μπορεί να αποτελέσει μια ανεκτίμητη φυσική θεραπεία.
Το μείγμα διαθέτει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία καταστρέφει όχι μόνο τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες αλλά επίσης ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Αντιθέτως με τα συνθετικά αντιβιοτικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε αφθονία, αυτό το μείγμα δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα.
Η κουρκούμη περιέχει κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη που αποτελεί ένα ουσιώδες δραστικό συστατικό, το οποίο διαθέτει πάνω από 150 εν δυνάμει θεραπευτικές δράσεις (αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες).
Η κατανάλωση κουρκούμης με μέλι βελτιώνει σημαντικά την πέψη και αυξάνει τη δραστικότητα της ωφέλιμης χλωρίδας του εντέρου. Αυτό αποδεικνύεται από την επιστημονική βιβλιογραφία. Στην Αγιουρβέδα, η οποία αποτελεί σύστημα φυσικής θεραπείας εδώ και 5.000 χρόνια κι έχει τις ρίζες της στην Βεδική κουλτούρα της Ινδίας, αποτελεί παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδο.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να τρέξετε αμέσως στο φαρμακείο με τα πρώτα συμπτώματα

19 τροφές που λειτουργούν ως φυσικοί λιποδιαλύτες

Υπάρχουν τρόφιμα που προκαλούν περισσότερες καύσεις,αλλά και αυτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο :

Για να μετατραπούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σε ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία, υπόκεινται πρώτα σε επεξεργασία στο πεπτικό σύστημα και αυτό αναγκάζει τον οργανισμό μας να κάψει ένα ποσό θερμίδων, διαφορετικό για κάθε τρόφιμο ή συνδυασμό τους. Σε μια τυπική διατροφή, το ποσό των μεταγευματικών καύσεων (ή αλλιώς η θερμική επίδραση των τροφίμων – TEF) κυμαίνεται από 10% έως 15% των προσλαμβανόμενων θερμίδων, η μικρότερη TEF στα πολύ επεξεργασμένα, μαλακής υφής και λιπαρά τρόφιμα, η μεγαλύτερη στα λιγότερο επεξεργασμένα και πιο πρωτεϊνούχα. 
Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, λόγω υφής, σύνθεσης και συστατικών,
προκαλούν μέχρι και 50% υψηλότερες καύσεις, ενώ κάποια άλλα έχουν «αρνητικές θερμίδες», δηλαδή για να τα χωνέψουμε ξοδεύουμε περισσότερες θερμίδες από όσες μας δίνουν.

Καίμε περισσότερα; Χάνουμε πιο πολλά!
Εάν επιλέξουμε τρόφιμα με υψηλότερη TEF και τα συνδυάσουμε κατάλληλα, τότε από ένα γεύμα π.χ. 400 θερμίδων το σώμα μας θα κάψει μέχρι και τις μισές, δηλαδή κάτι παραπάνω από όσες με μισή ώρα τρέξιμο σε διάδρομο! Όπως γίνεται κατανοητό, με τη συχνότερη ένταξη τέτοιων τροφίμων στη διατροφή μας, προτιμότερο στη θέση άλλων πιο παχυντικών και όχι επιπλέον αυτών, πετυχαίνουμε πιο πολλές καύσεις, γλιτώνουμε εκατοντάδες θερμίδες συνολικά, που αλλιώς θα αποθηκεύαμε ως σωματικό λίπος, και τελικά χάνουμε ευκολότερα κιλά ή τρώμε περισσότερο χωρίς να παίρνουμε γραμμάριο!

Ποια είναι λοιπόν τα 19 Υπερ-μεταβολικά τρόφιμα

Δημιουργήστε τα δικά σας ισχυρά αντιοξειδωτικά συμπληρώματα με μέλι και κουρκουμά!

Ο  καθένας από εμάς φοβάται η ακόμα βιώνει τον  καρκίνο. Υπάρχει πάρα πολύ ρύπανση, ακτινοβολία, κακό φαγητό και κακό νερό στον κόσμο μας. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για την καταπολέμηση των κινδύνων αυτών στο εσωτερικό των οργάνων μας. Αυτά τα συμπληρώματα αντιοξειδωτικών είναι ένα θαυμάσιο  δώρο!
.. Η συνταγή αυτή έχει βασιστεί πάνω σε μια παραδοσιακή ιατρική της Βιρμανίας. Στη Μιανμάρ, υπάρχουν διάφορες ποιότητες του κουρκουμά, που  χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς. Μια χρήση του είναι για το καθαρισμό του αίματος ... ειδικά μετά τον τοκετό. αναμιγνύεται με άγριο μέλι δάσους για να γίνει  χάπι που λαμβάνονται από τη γυναίκα επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τον
τοκετό.Προσθέτοντας ισχυρά αντιοξειδωτικά στο μέλι είναι ένας γρήγορος τρόπος για τα κύτταρα του σώματός μας να αφομοιώσουνε  τα αντιοξειδωτικά. Αυτή είναι μια πολύ απλή συνταγή χρησιμοποιώντας μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικα μπαχαρικά !.

ΒΗΜΑ 1: ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΣΑΣ
Ανακατεύετε (αφού τα έχετε πρώτα περάσει από το γουδί)  τα μπαχαρικά σας μαζί σε ένα μπολ. ​​Σε αυτήν την συνταγή χρησιμοποίησα περίπου:
1/2 κουρκούμη
Η κουρκούμη είναι το κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στο Ινδικό κάρυ. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κουρκούμη είναι πιο αποτελεσματική από ότι τα κοινά φάρμακα με στεροειδή σε οξείες φλεγμονές. Το κύριο συστατικό της κουρκούμης είναι η κουρκουμίνη που καταστέλλει τον πόνο μέσω ενός παρόμοιου μηχανισμού με αυτόν των

Γνωστά φυτά με άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες είδη φυτών στον κόσμο. ΄Αλλα είναι βρώσιμα, κάποια έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και μυρίζουν ωραία, ενώ ορισμένα έχουν εκπληκτικές χρήσεις πέρα από αυτές που θα περίμενε κανείς.

1. Κανέλα
Η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο μαγείρεμα, προσφέροντας άρωμα και νοστιμιά. Ωστόσο έχει αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά
αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, δρα προληπτικά στο διαβήτη, συντελεί στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.

2. Μέντα
Εκτός από το να φρεσκάρει την αναπνοή και να βοηθά την πέψη, η μέντα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, συντελεί στην αντιμετώπιση του πόνου λόγω

Oλική ανανέωση! Βότανα για τόνωση, στρες, κυτταρίτιδα και πολλές άλλες χρήσεις

Yπάρχουν απόλυτα φυσικές επιλογές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες του χειμώνα, θα σας ξεκουράσουν και θα σας χαρίσουν ευεξία και ανανεωμένη διάθεση.
Ανακαλύψτε τα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανανεωθείτε. Πρόκειται για βότανα που βοηθούν το σώμα σας να αποβάλει τα «περιττά» στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί εντός του στο διάστημα των περασμένων μηνών. Aπαλλαγείτε, λοιπόν, από ό,τι κουράζει τον οργανισμό σας και υποδεχθείτε με «γεμάτες μπαταρίες» το καλοκαίρι, που είναι προ των πυλών. 


H τριγονέλα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.
 Γι’ αυτό, θεωρείται κατάλληλη επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται συχνά από πρηξίματα λόγω κατακράτησης υγρών και έχουν κυτταρίτιδα. 
 Σε βρασμένο νερό ρίχνετε μία πρέζα τριμμένα φύλλα τριγονέλας για 5-10΄, σουρώνετε και πίνετε έως 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για 1 μήνα.


Tα φύλλα και τα κλαδάκια του γαϊδουράγκαθου βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από

Συνταγή: Χρυσό Γάλα, ένα Ισχυρό αντιφλεγμονώδες – αντικαρκινικό ελιξήριο

Το γάλα με κουρκούμη αποτελεί ένα εξαιρετικό απογευματινό ρόφημα με πολλά οφέλη. Το κύριο συστατικό της συνταγής είναι η κουρκούμη, η οποία περιέχει κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη που θεωρείται ιδιαίτερα δραστικό συστατικό και η οποία παρουσιάζει πάνω από 150 θεραπευτικές δράσεις. Διαθέτει επίσης αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πρόσθετα οφέλη
Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό, αναλγητικό.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Έχει αντικαρκινογόνα δράση.
Βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης.

Μολόχα, "Παύει τας ωδίνας" έλεγε ο Ιπποκράτης και οι αρχαίοι! Ένα φυτό με αξία διαχρονική!

"Παύει τας ωδίνας" έλεγε ο Ιπποκράτης και οι αρχαίοι. H μολόχα είναι από τα φυτά που αγαπήθηκαν  πολύ και  χρησιμοποιήθηκαν από τα πολύ μακρινά χρόνια. Aπό το 700 π.χ περίπου χρησιμοποιήθηκε ως τροφή και ως φαρμακευτικό βότανο. Σαν τροφή χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν όλα τα μέρη του βοτάνου, τα φύλλα, οι τρυφεροί βλαστοί, αλλά και τις ρίζες. Αυτός που ανέφερε πρώτος την μολόχα τον έβδομο αιώνα π.χ ήταν ο Ησίοδος. Οι δε Βυζαντινοί σχολιαστές του μας πληροφορούν ότι στα χρόνια εκείνα έφτιαχναν με μολόχα και με πολλά άλλα βότανα,έναν θρεπτικότατο
πολτό. Στην αρχαία Ελλάδα καλλιεργούσαν την μολόχα μαζί με άλλα λαχανικά και βότανα στους κήπους τους. Έλεγαν ότι σταματούσε την πείνα και τη δίψα. Την επαίνεσαν Ο Πυθαγόρας και ο Πλάτωνας, οι δε Ρωμαίοι την θεωρούσαν λιχουδιά και την είχαν στα τραπέζια τους. Ο Κικέρων με τον Οράτιο μας αναφέρουν πολλές από τις ανακουφιστικές της ιδιότητες, ο δε Πλίνιος έλεγε ότι αν τρώμε μια χούφτα μολόχα τη μέρα δεν θα μας βρει καμία αρρώστια. Ο Καρλομάγνος είχε διατάξει να καλλιεργείται Μολόχα σ' όλους τους αυτοκρατορικούς κήπους. Οι Φελάχοι, που τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας ζούσαν

Αυτά τα χειμερινά ροφήματα σε βοηθούν να χάσεις κιλά!

Ορισμένα βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος και να αδυνατίσουμε, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού, χάρη στα ένζυμα καi στις βιταμίνες που περιέχουν.
Θα πρέπει να τονίσω, όμως, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με βότανα χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.
Αυτό που μπορούν να κάνουν τα βότανα είναι να αποτελέσουν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής και συστηματικής άσκησης που,
ούτως ή άλλως, πρέπει κανείς να ακολουθήσει προκειμένου να μειώσει το βάρος του και να έχει καλή υγεία.
Δείτε κάποια από τα βότανα που μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια κιλών και στη διατήρηση ενός ελκυστικού σώματος και συμπεριλάβετε τα στη διατροφή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο σας!

Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες ξοδεύουν πολλά χρήματα για καλλυντικά και άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.
Δυστυχώς τα περισσότερα απ’ αυτά τα καλλυντικά σκευάσματα δεν είναι ότι πιο αποτελεσματικό και έχουν υπέρμετρες τιμές. Επιπλέον, λόγω των σκληρών χημικών ουσιών που περιέχονται σ’ αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να προσέξετε για τυχόν παρενέργειες. Σε αντίθεση τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος δεν είναι μόνο φθηνά επιπλέον εξασφαλίζουν ότι το ευαίσθητο δέρμα σας δεν θα υποφέρει από τις άσχημες παρενέργειες των χημικών ουσιών.

Αμυγδαλέλαιο και ομορφιά..
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα τέτοιο φυσικό προϊόν, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλαπλά οφέλη για τη φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος. Στην πραγματικότητα αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές εταιρείες καλλυντικών μακιγιάζ και προϊόντων φροντίδας του δέρματος, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες και όχι μόνο. Το λάδι αυτό εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων και έχει χρησιμοποιηθεί από

Ο θαυματουργός ευκάλυπτος, γιατρικό για κάθε νόσο

Ο θαυματουργός ευκάλυπτος, γιατρικό για κάθε νόσο
Tι μπορεί να κάνει ο ευκάλυπτος;
  • Καταπολεμά τα μικρόβια.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθά στην αναπνοή.
  • Θεραπεύει το άσθμα, τον βήχα, τον πονόλαιμο, τη γρίπη.
  • Το αφέψημα από τα φύλλα του, βοηθά στο να πέσει ο πυρετός αλλά έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Είναι το τέλειο φάρμακο για την ουλίτιδα.
  • Είναι χωνευτικό.
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
  • Επουλώνει πληγές και ελαφρά εγκαύματα.
  • Σε ζεστή μορφή, χρησιμοποιείται για μάλαξη σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων, ρευματοειδούς αρθρίτιδας και κακής κυκλοφορίας του αίματος.
Δείτε αναλυτικά ….
Ο ευκάλυπτος (Eucalyptus guniie) είναι αειθαλές δέντρο 12-15 μ. που όμως βρίσκεται και σαν θάμνος πυκνά διακλαδισμένος. Τα άνθη του ευκαλύπτου είναι λευκά, αρωματισμένα.Τα φύλλα των καινούριων κλαδιών είναι πράσινα ωχρά και των παλιών κλαδιών γκριζο-

Γλυκόριζα: Καταπολεμά και τους πιό ανθεκτικούς ιούς

H γλυκόριζα  Glycyrrhiza glabra (Leguminosae),  έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία  χρήσης ως φάρμακο,  ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση. Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.). Σύμφωνα με το Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στη γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 μέρες χωρίς νερό.
"Γλυκόριζα. Καταπολεμᾶ ἔως καὶ ἰοὺς ἀνθεκτικοὺς στὰ ἀντιβιοτικά." Ο Θεόφραστος την αποκαλούσε «ρίζα των Σκυθών» και την έδινε για το άσθμα.
Τον 1ο αιώνα ο γιατρός Διοσκουρίδης της έδωσε το βοτανολογικό της όνομα. Ο Ρωμαίος Πλίνιος συνιστούσε την κατανάλωση της γλυκόριζας για τη καταπολέμηση του βραχνιάσματος της φωνής και για την ανακούφιση από την πείνα και τη δίψα.
Το 13ο αιώνα το εκχύλισμα του φυτού χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο για τον πονόλαιμο, το βήχα και τη συμφόρηση. Πιθανολογείται ότι οι έμποροι που πουλούσαν τη γλυκόριζα ως φάρμακο, τη συνδύαζαν με μέλι, δημιουργώντας έτσι τα πρώτα ζαχαρωτά από γλυκόριζα. Την εποχή αυτή και συγκεκριμένα το 1305, ο Βασιλιάς Εδουάρδος Ι της Αγγλίας

Τα 4 αιθέρια έλαια για υγεία και λάμψη στα μαλλιά

Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του, ξεχωριστό τύπο μαλλιών, αλλά όλοι αναζητούμε το ίδιο πράγμα για τα μαλλιά μας: να είναι λαμπερά, δυνατά, με όγκο και υγεία.
Με την χρήση αιθέριων ελαίων μπορείτε να δώσετε στην τρίχα τα καλύτερα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.
Μερικά από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για αυτόν το σκοπό είναι τα εξής:
Είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και των μυκήτων. Αλλά το έλαιο από τειόδεντρο είναι ιδανικό και για τα μαλλιά σας. Δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες στην τρίχα, ενώ ανοίγει τους κλειστούς πόρους παραγωγής φυσικών ελαίων στην επιδερμίδα του κεφαλιού, την οποία ταυτόχρονα ενυδατώνει.

Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, τότε αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς. Θα σας βοηθήσει να

Οι 10 καλύτερες αντιφλεγμονώδεις τροφές

Έχουμε όλοι ακούσει για τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Έχετε όμως ακούσει για αντιφλεγμονώδεις τροφές; Οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως νοιώθουμε.

Ας δούμε, αρχικά, τι είναι η η φλεγμονή
Φλεγμονή είναι η τοπική αντίδραση του οργανισμού σε ερεθισμό, βλάβη ή λοίμωξη (μικρόβια). Τα συμπτώματα της φλεγμονής συμπεριλαμβάνουν ερυθρότητα στη περιοχή, πρήξιμο, πόνο και
 αυξημένη θερμότητα.


Πρόκειται για μια προσπάθεια του οργανισμού να «περιχαρακώσει» τη βλάβη και να αυξήσει την συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών ώστε να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση της. Ο πόνος δε, έχει ως στόχο την ακινητοποίηση και προστασία του πάσχοντος μέρους μέχρι πλήρους ίασης. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η φλεγμονή δεν είναι το πρόβλημα αλλά η προσπάθεια του οργανισμού να λύσει ένα πρόβλημα.

Η φλεγμονή ακολουθεί μια βλάβη. Χτυπήσαμε το χέρι μας που στη συνέχεια πονάει και είναι

Αλοιφή για τους μυϊκούς πόνους και το κρύωμα!

Σπιτική αλοιφή για το κρύωμα και τους μυϊκούς πόνους! Μια πολύ καλή λύση όταν υποφέρουμε από πιασίματα, κρυώματα και μυϊκούς πόνους είναι να φτιάξουμε αυτή την αλοιφή με ελάχιστα συστατικά, η οποία έχει την ίδια δράση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για αυτή τη χρήση.





Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
-½ κούπα λάδι καρύδας
-2 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας
-5-10 drops αιθέριο έλαιο καμφορά*
-5-10 drops αιθέριο έλαιο μέντα*
-5 drops αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου
(*5 drops το ελάχιστο και 10 drops το μέγιστο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε).

Παρασκευή
Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το μελισσοκέρι, σε bain marie όπως πάντα. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα