Τα τελευταία χρόνια ο λιναρόσπορος είναι ένας βρώσιμος σπόρος
που έχει μπει περισσότερο στη ζωή μας.
Η ελαφρά γλυκιά
γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σε ωφέλιμα για την υγεία
θρεπτικά συστατικά, καθιστούν τους σπόρους του λιναριού μια πολύ θρεπτική τροφή
και αντικείμενο έντονης ερευνητικής μελέτης.
Αν δούμε τα επιμέρους διατροφικά τους χαρακτηριστικά, τόσο ο
λιναρόσπορος όσο και το λάδι του, το λινέλαιο, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α –
λινολενικό οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο οργανισμό θρεπτικό συστατικό της
κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με
αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος).