Γιατί οι γυναίκες πρέπει να πίνουν συχνά πράσινο τσάι;

Τα οφέλη του τσαγιού στον οργανισμό, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα και είναι γεγονός ότι το τσάι προστατεύει και χαλυβδώνει την άμυνα μας ενάντια στον καρκίνο. Μια νέα έρευνα έρχεται να διαπιστώσει και τα οφέλη που έχει το πράσινο τσάι αυτή τη φορά στις γυναίκες....
Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου, σε σχέση με όσες δεν πίνουν καθόλου τέτοιο τσάι, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Γουέι Ζενγκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition",μελέτησαν πάνω από 69.000 Κινέζες μέσης και τρίτης ηλικίας επί μια δεκαετία και διαπίστωσαν ότι

Το ασβέστιο αυξάνει τις καρδιακές παθήσεις

Proffessor Ian Reid
Τα συμπληρώματα ασβεστίου, που πολλοί λαμβάνουν για να προλάβουν την οστεοπόρωση, ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής έως και κατά 30%, ανακοίνωσαν ερευνητές.
Οι μικροσκοπικές ταμπλέτες, που περιέχουν συμπυκνωμένες δόσεις ασβεστίου, συνδέονται επίσης με περισσότερα κρούσματα εγκεφαλικών και θανάτων, αλλά στατιστικά ασήμαντα.

Οι ερευνητές προτείνουν σε όσους λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου να ζητούν τη συμβουλή του γιατρού τους, να περιλαμβάνουν στη διατροφή τους τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και να υιοθετούν άλλες συνήθειες όπως τη σωματική άσκηση, να μην καπνίζουν και να προσέχουν το βάρος τους, για να αποφύγουν την οστεοπόρωση.

Μάγισσες φέρτε βότανα. Ποια φυσικά προϊόντα χτυπούν τον πόνο

Από το φαρμακείο της φύσης στο ντουλάπι της κουζίνας . Παρασκευάστε μόνοι σας το παυσίπονο που θα σας ανακουφίσει.Πριν τα παυσίπονα αποκτήσουν  μόνιμη θέση στο φαρμακείο του σπιτιού και στο συρτάρι του γραφείου μας, όσοι πονούσαν κατέφευγαν στα βότανα για να ανακουφιστούν  από τον πόνο.Σήμερα τα φυσικά  παυσίπονα έχουν  μπει για τα καλά στην ζωή μας αφού έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι καταπραΰνουν τους  πόνους φυσικά και κυρίως  δεν κοστίζουν ακριβά.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ένας στους πέντε ενήλικους ταλαιπωρείται από καούρες στο στομάχι, πονόδοντο, πόνους στη μέση, ουρολοιμώξεις,αλλά και από φλεγμονές και αρθριτικά.
Πριν καταφύγετε στο γειτονικό φαρμακείο ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας και παρασκευάστε μόνοι σας το παυσίπονο για να ανακουφιστείτε από τους πόνους.

Βοτανοθεραπεία κατά της καούρας

Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που ενώ απολαμβάνουν ένα γεύμα στη συνέχεια «μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή» που έφαγαν τόσο πολύ; Πολλές φορές αδυνατούμε να «χωνέψουμε» το φαγητό που έχουμε φάει με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυσφορία, φούσκωμα ή ακόμη και ναυτία.

Τα βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσλειτουργίες. Το τζίντζερ, η μέντα, το γλυκάνισο και το χαμομήλι.


Φυσικό μπότοξ το πασατέμπο και οι ηλιόσποροι.


Ευχάριστη απασχόληση, αρκετά θορυβώδης και λιγάκι εκνευριστική για τους υπόλοιπους. Ο λόγος περί πασατέμπου ή αλλιώς κολοκυθόσπορου που αν μασήσεις μόνο ένα δεν σταματάς. 
Τρώγονται ψημένα και αλατισμένα ή ακόμα και ωμά αφού είναι ένα φυσικό,νοστιμότατο snack, που ενδείκνυται ακόμη και σε όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή. 
Πρόσφατα τα σπόρια της κολοκύθας μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από την ποσότητα θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.

Στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή - Dr. John Christopher

Dr. John Christopher
Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. …
«στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» 
Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. 
“..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !”

Dr. John Christopher - Σύντομη Βιογραφία
Γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Ευρωπαίους γονείς και εγκαταλήφθηκε σε ορφανοτροφείο στη Utah. Υιοθετήθηκε από του Leander και Melissa Christopher. Έπασχε εκ γεννετής από

Εκουιζέτο ή Πολυκόμπι, το αιμοστατικό, αντιδιαρροϊκό και αντιδιαβητικό

Το εκουιζέτο (πολυκόμπι) είναι αποθήκη μετάλλων. Το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχει βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και εμποδίζει την εναπόθεση λιπιδίων στις αρτηρίες .
Το εκουιζέτο είναι ισχυρό αιμοστατικό. Έχει καθαρτικές, αντιδιαβητικές, αντιδιαρροϊκές ιδιότητες. Έχει επίσης ιδιότητες επουλωτικές σε πληγές και έλκη. Έχει καλά αποτελέσματα σε παθήσεις και φλεγμονές των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, στη φλεγμονή του προστάτη την αναιμία, εξασθένηση του οργανισμού, κατακράτηση υγρών, σε αιμορροΐδες, εξωτερικές φλεγμονές, έρπητες, αναπνευστικές παθήσεις, χρόνια βρογχίτιδα και φυματίωση. Προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρυνση, την αμνησία και τον καρκίνο. Υπάρχει η άποψη ότι, αν από μια ηλικία και μετά, οι άνθρωποι πίνουν κάθε μέρα ένα φλιτζάνι τσάι εκουιζέτου θα εξαλειφθούν οι πόνοι από ρευματισμούς, ποδάγρα και νευραλγίες και θα απολαύσουν υγιή γεράματα.

Λινέλαιο-λιναρόσπορος: Η πιο πλούσια φυτική πηγή Ω-3


Το λινάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργήσιμα φυτά το οποίο χρησίμευε  για την κατασκευή των λινών υφασμάτων αλλά έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων του.  Η μεγάλη σημασία αυτού του φυτού φαίνεται και από την λατινική του ονομασία linus usitatissimus, που σημαίνει «λινάρι το χρησιμότατο». Η ελαφρά γλυκιά γεύση τους σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα αρχαία αυτά σπόρια του λιναριού μια σύγχρονη θαυματουργή τροφή η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο μας.