Η αντικαρκινική ιδιότητα του γαϊδουράγκαθου.

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το γάλα από το γαϊδουράγκαθο, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ηπατικής φλεγμονής σε ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν χημειοθεραπεία. Σε δημοσίευση που έγινε σε  περιοδικό της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μελέτη δείχνει ότι το βότανο θα μπορούσε να επιτρέψει στους ασθενείς να λάβουν ισχυρά δόσεις χημειοθεραπείας χωρίς να καταστρέφει το ήπαρ.
        
Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας συχνά προκαλούν φλεγμονή στο ήπαρ, και όταν το κάνουν, οι γιατροί πρέπει να μειώσει συχνά δόσεις των ασθενών ή να σταματήσει τη διαχείριση των θεραπειών συνολικά. Κλινικές μελέτες έχουν ερευνήσει τη χρήση από το
γάλα του γαϊδουράγκαθου για την αντιμετώπιση της βλάβης του ήπατος από κίρρωση (από το αλκοόλ) ή τοξίνες (όπως η δηλητηρίαση, μανιτάρι).
New York - Presbyterian Hospital
Παρά τα  περιορισμένα δεδομένα της μελέτης, το βότανο χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της χημειοθεραπείας ηπατικών προβλημάτων που συνδέονται. Για να ελέγξουν αν το γάλα από το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση χημειοθεραπεία η οποία σχετίζεται ηπατικά προβλήματα, ο Καρά Kelly, MD, από το «New York - Presbyterian Hospital / Herbert Columbia University Medical Center του Ίρβινγκ Κέντρο Καρκίνου Πλήρης στη Νέα Υόρκη» και οι συνεργάτες του,  πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, μελέτη σε παιδιά με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ), οι οποίοι βιώνουν συχνά αυτήν την παρενέργεια.
Τσάι Γαϊδουράγκαθο
by MotherNature.gr
Πενήντα παιδιά με ΟΛΛ συμμετείχαν στη μελέτη και τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν το γάλα γαϊδουράγκαθου ή εικονικό φάρμακο για 28 ημέρες. Κατά την έναρξη της μελέτης, όλα τα παιδιά είχαν ενδείξεις ηπατικής φλεγμονής, όπως μετράται με αυξήσεις των επιπέδων στο αίμα των ηπατικών ενζύμων, ασπαρτική αμινοτρανσφεράση (AST) και αμινοξέων αλανίνη τρανσφεράση (ALT). Όταν οι ερευνητές εκτελούνται δοκιμές της ηπατικής λειτουργίας για τα παιδιά στην ημέρα 56 (28 ημέρες μετά την παραλαβή της βότανο ή εικονικό φάρμακο), τα παιδιά που παίρνουν το γάλα γαϊδουράγκαθο παρουσίασαν βελτίωση των ηπατικών ενζύμων τους σε σύγκριση με παιδιά που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Συγκεκριμένα, η ομάδα που πήρε το γάλα γαϊδουράγκαθο είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της AST και μια τάση προς σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της ALT. Λαμβάνοντας, επίσης, το γάλα γαϊδουράγκαθο φάνηκε να βοηθήσει να κρατήσει λιγότερες από τους ασθενείς να χρειάζεται να μειώσει τη δόση των φαρμάκων τους: χημειοθεραπεία δόσεις μειώθηκαν κατά 61 τοις εκατό της ομάδας που έλαβε το γάλα γαϊδουράγκαθο, σε σύγκριση με 72 τοις εκατό της ομάδας του εικονικού φαρμάκου. Επιπλέον, γαϊδουράγκαθο γάλα φαίνεται να είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Εκχύλισμα Γαϊδουράγκαθου
by Quest Vitamins

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης τα αποτελέσματα του συνδυασμού γάλα από γαϊδουράγκαθο  με χημειοθεραπεία σε κύτταρα λευχαιμίας που καλλιεργούνται στο εργαστήριο. Βρήκαν ότι το γάλα γαϊδουράγκαθου δεν επηρεάζει τις ιδιότητες κατά του καρκίνου της χημειοθεραπείας.

"Το γαϊδουράγκαθο πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, για να δούμε πόσο αποτελεσματικό είναι για τη μεγαλύτερη διάρκεια της θεραπείας, αν και λειτουργεί καλά στη μείωση της φλεγμονής του ήπατος σε άλλους τύπους καρκίνου και με άλλους τύπους χημειοθεραπείας," είπε ο Δρ Κέλι. "Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας είναι ενθαρρυντικά καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα για τη θεραπεία υποκατάστασης ηπατική τοξικότητα."

Σχετικά άρθρα:
Βρήκαμε το άρθρο στο: http://www.fytokomia.gr/permalink/4110.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου