Συνταγή: Φυσικό αποσμητικό σώματος

Μιας και η άνοιξη είναι ήδη εδώ και το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακρυά, ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε το αποσμητικό μας. Αν πιστεύετε κι εσείς, ότι ήρθε ο καιρός να κάνετε το μεγάλο βήμα, από τα αποσμητικά του σούπερ-μαρκετ σε κάτι πιο φυσικό, το πράγμα είναι πιο απλό απ' ότι νομίζετε

Ιδού η συνταγή:
Ανακατεύουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, με 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και1 φλυτζάνι κορν φλάουρ. Μην ανησυχείτε για το λάδι καρύδας, λέγεται λάδι κατ' ευφημισμό μόνο. Σε κανονική θερμοκρασία δωματίου, που όμως δεν ξεπερνάει τους 38 βαθμούς, είναι στερεό. Το αποσμητικό έχει την μορφή σφιχτής κρέμας, που μπαίνει σε βαζάκι και αλείφεται με τα δάχτυλα. Αν μπει το ψυγείο σκληραίνει ακόμα περισσότερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν στικ.

Τόσο το λάδι καρύδας όσο και η σόδα είναι αντιβακτηριδιακά και σε συνθήκες μέτριας

εφίδρωσης έχουν πολύ καλές αποσμητικές ιδιότητες, εφ' όσον συνδυαστούν με ένα ντους, γιατί το αποσμητικό αυτό δεν είναι αντιιδρωτικό. Ο ρόλος του δηλαδή δεν είναι να καλύπτει την οσμή του ιδρώτα, αλλά να καταπολεμά την οσμή, καταπολεμώντας τα βακτηρίδια, που την προκαλούν. Μπορεί να μην έχει την αντιιδρωτική και αποσμητική προστασία, που έχουμε συνηθίσει, με τα κοινά αποσμητικά του εμπορίου, όμως είναι σίγουρα πιο φιλικό στο δέρμα μας.

Φτιάξτε το!


Πηγή: http://eisygian.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6907.html

Η δική μας πρόταση:
Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και 20-30 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας έχοντας φυσικά κατά νου ότι πολλά από τα έλαια που έχουν αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες μπορούν να ενισχύσουν τη δράση του. Ενδεικτικά προτείνουμε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου