Έρευνα: Το ελληνικό τσάι του βουνού καταπολεμά το Αλτσχάιμερ


“Το καλύτερο τσάι φυτρώνει στα ψηλά βουνά” λέει μια κινέζικη παροιμία. “Στα ελληνικά βουνά” προσθέτουν τώρα Γερμανοί επιστήμονες.

Ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού και τη συμβολή του στη μάχη εναντίον της ασθένειας Αλτσχάιμερ, η οποία προκαλεί εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 160.000 ασθενείς της νόσου, στη Γερμανία 800.000, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των “θυμάτων” του Αλτσχάιμερ ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια.


Αρχαία γιατρικά, σύγχρονες θεραπείες: 6 βότανα που κάνουν θαύματα



Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι πρακτικοί θεραπευτές ανακάλυψαν τις θαυματουργές δοσολογίες των φυτικών φαρμάκων. Διάβασε ποια από αυτά εξακολουθούν να έχουν ισχύ.

Μελισσόχορτο
Ένα βάλσαμο για το μυαλό
Τι λέει η παράδοση: Η melissa officinalis ή αλλιώς μελισσόχορτο, είναι μέλος της οικογενείας του δυόσμου. Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι ανακάλυψαν τη θαυματουργή δράση του σε προβλήματα άγχους, μειωμένης μνήμης, αϋπνίας και δυσπεψίας. «Είναι αποτελεσματικό κατά των δαγκωμάτων από ζώα, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και διώχνει μακριά κάθε μελαγχολία και στεναχώρια», έγραφε κατά τους Ελισαβετιανούς χρόνους (1597) ο βοτανολόγος John Gerard.
Τι αποκαλύπτει η έρευνα: «Πρόκειται τις προσεχείς μέρες να υποβληθείς σε κάποιο τεστ,

Τα 10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές

Στη λαϊκή ιατρική το θυμάρι χρησιμοποιείται για γαργάρες που βοηθούν στην καταπολέ­μηση της λαρυγγίτιδας και της αμυ­γδα­λίτιδας ενώ η αντιμικρο­βιακή δράση του ενισχύεται αν συνδυαστεί με άλλα βότανα.

Στην αρχαιότητα, όταν η επιστήμη της ιατρικής βρισκόταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν υπήρχε η δυνατότητα θεραπείας πολύπλοκων ασθενειών, η αντιμετώπιση των φλεγμονών, των λοιμώξεων και των μολύνσεων αποτελούσε την καθημερινότητα, αλλά και το όριο των γιατρών. Μπορούσαν τουλάχιστον να βασιστούν στο οπλοστάσιο της φύσης, καθώς δεκάδες φυτά χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις μολύνσεων, λοιμώξεων και φλεγμονών. Στο «Εθνος – Υγεία» παρουσιάζονται σήμερα δέκα από τα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των μολύνσεων, των φλεγμονών και των βακτηρίων. Υπάρχουν ωστόσο πολλά ακόμα με εντυπωσιακή

Φτιάξτε με 2 κινήσεις το πιο εύκολο και υγιεινό σαμπουάν και αφρόλουτρο.


...και ξεχάστε τα parabens, τα αλουμίνια και όλα τα καρκινογόνα που περιέχονται μέσα στα τοξικά προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε στα super markets!!
Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς.
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε και το στερεό σαπούνι - και ιδιαίτερα αυτό της ελιάς - είναι συνήθως σκληρό και άβολο!

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρευστο, υγρό σαμπουάν και αφρόλουτρο με 2 απλές κινήσεις και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς (Καστίλλης)..
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά δεν
πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο!!

ΥΛΙΚΑ

Μέλι και κανέλα, ένα θαυμαστό μίγμα για την υγεία μας


Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
Συμβουλή
Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα

«Σκοτώστε» τη γρίπη με τα όπλα της φύσης

Κάθε χειμώνα το σκηνικό είναι το ίδιο. Ο οργανισμός σας παραδίνεται εύκολα στα συμπτώματα της γρίπης, με αποτέλεσμα να σας ταλαιπωρούν για μέρες το συνάχι, ο βήχας, ο πονόλαιμος, ο πυρετός. Αν φέτος δεν θέλετε να καταφύγετε στις αντιβιώσεις, δοκιμάστε να αφήσετε τη φύση να δράσει για εσάς. Στραφείτε στη δύναμη των αρχαιότερων φαρμάκων, των βοτάνων, για να ξεπεράστε τη γρίπη με εναλλακτικούς τρόπους, και τονώστε τον οργανισμό σας με τις κατάλληλες τροφές, ώστε το κρυολόγημα να μη σας χτυπά συχνά την πόρτα.

Φάρμακα από τη φύση
Μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων ή σε ένα σουπερμάρκετ που διαθέτει βιολογικά είδη είναι αρκετή για να προμηθευτείτε βότανα που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας ενάντια στις ιώσεις και τη γρίπη. Θυμηθείτε μόνο ότι είναι απολύτως απαραίτητες οι εναλλαγές στα βότανα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται τοξικότητα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε τη λήψη τους.

Ένα έξυπνο Χριστουγεννιάτικο δώρο!


Τι καλύτερο για φέτος τα Χριστούγεννα από το να προσφέρετε στους φίλους και στους αγαπημένους σας έξυπνα χειροποίητα δώρα! Πιστέψτε μας θα τα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως!
Ειδικά αυτή την ιδέα που είναι ιδανική για όσες αναζητούν πιο φυσικούς τρόπους να αρωματίζουν το σπίτι και συγκεκριμένα τα λευκά είδη του σπιτιού!
Πρόκειται για ένα αρωματικό σπρέι, ιδανικό για λευκά είδη με βότκα και αρωματικά έλαια!
Επιλέξτε ένα ωραίο γυάλινο βάζο, διακοσμήστε το με μικρές Χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες, συμπληρώστε ένα ευχετήριο καρτελάκι και … ετοιμαστείτε για τα πιο φωτεινά χαμόγελα!

Πως θα το φτιάξετε

Επιλέξτε το αρωματικό έλαιο που προτιμάτε (εμείς λατρεύουμε το γιασεμί, το σανταλόξυλο και τη λεβάντα)